Felhívás

Szárnyaló gazdaság

Nemzeti Húsgalamb Program

1990 előtt nagy hagyománya volt a húsgalamb tenyésztésnek: Magyarország Európa harmadfik legnagyobb termelője volt. A postagalambászok és díszgalambászok ma is szeretettel foglalkoznak a galambokkal. A program elsősorban számukra ad új lehetőséget a családok anyagi helyzetének javítására.   Így nemcsak az értékes versenyző galambok eladásából keletkezhet jövedelmük, hanem húsgalambok neveléséből és szervezett értékesítéséből. Célunk a galambhús fogyasztás népszerűsítése, előállítása saját szükségletre és kereskedelmi célra.

Az Agro- World Egyesület a  húsgalamb program indításaként egész napos tanácskozást, fórumokat szervez Budapesten, a Hungexpo területén (1101. Budapest, Albertirsai út 10.), az MGKSZ Nemzeti Galamb, Baromfi, Nyúl és Díszmadár Kiállításához kapcsolódóan.

A megnyitón részt vesz Dr. Nagy István agrárminiszter. Itt kerül sor a húsgalamb- program mintaprogramként való meghirdetésére.

Időpont: 2018. december 8. szombat 10.00- 17.00

A mintaprogram tervezett elemei:

– 200-250 család pályázhat támogatásra 20—20 pár húsgalamb tartására

– 20 vállalkozás pályázhat támogatásra 200 -500 pár húsgalamb tartására

– 2-3 tenyésztelep pályázhat támogatásra 1000- 2000 pár húsgalamb tartására

  • A rendezvényen részletes információt kapnak a programban való részvételi és támogatási/ pályázati lehetőségekről
  • A megjelentek szándéknyilatkozatot írnak alá, amelyben jelzik, hogy szeretnének részt venni a programban. Ez nem szerződés, nincs kötelező jellege az aláíróra nézve, viszont előnyt jelent a programban való részvételre.

 

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz/ bejelentéshez kötött, maximum 200 főt tudunk fogadni. A jelentkezések befogadása időrendben történik. A résztvevők megnézhetik az MGKSZ kiállítást is.

Jelentkezési határidő: 2018. december 3. 12.00

Jelentkezés: info@husgalamb.org  címen: név+ cím+ telefonszám megadásával

A tárgyba kérjük beírni: húsgalamb

JELENTKEZÉSI LAP

Elérhetőségek

 

Levelezési cím

3300 Eger Vitkovics u. 8/a

Telefon

+36 30 799 7433