Bárdos István

A “Szárnyaló gazdaság” Nemzeti Húsgalamb Program vezetője, Miniszteri Megbízott Nemzetközi Postagalamb Szövetség / International Federation Columbophilie/ elnöke A Magyar Postagalamb Sportszövetség elnöke

Matematika- fizika- testnevelő tanári diplomával rendelkezik. 1962-ben volt először postagalambja. Ettől kezdve mindig “galambász” volt. Gyerekként élvezte a galambok okosságát, szépségét és kitartását. Sokat “versenyeztek” ki ér haza korábban az 5-10-15 km-es távolságokról, ahová biciklivel vitte el őket tréningezni. Családjukban nem volt hagyománya ennek a sportnak. Felnőttként igyekezett megismerni a nagy galambász mestereket, megtudni a sikereik titkát, követni a módszereiket és rendszeresen versenyezni.

2000-ben választották meg a ma 135 éves Magyar Postagalamb Sportszövetség elnökének. 2005-ben megválasztották a Nemzetközi Postagalamb Szövetség, az FCI sportügyi alelnökének, és 11 éven keresztül végezte ezt a nagyon szép és sokoldalú munkát. 2017-ben választották meg a Nemzetközi Postagalamb Szövetség az FCI elnökének, melyet fantasztikus kihívásként és lehetőségként él meg. Az FCI legnagyobb feladataiként az országok közötti kommunikáció, együttműködés fejlesztését, konferenciák rendezését határozta meg az egész világon.

Legnagyobb sikerei egyike a 34 Postagalamb Olimpia megrendezése volt Budapesten 2015-ben, ahol több mint 40 ország postagalambász vezetői vettek részt. A postagalamb a világörökség része: ez az egyetlen élőlény, amely több 100, vagy akár 1000 km-ről is hazatalál. Kiemelten fontosnak tartja a postagalambsport népszerűsítését valamennyi kontinensen, a szakmai tapasztalatok megosztását és az állategészségügyi ismeretek terjesztését, a fiatalok bevonását e gyönyörű sport szerelmesei közé, a családi kapcsolatok erősítését.